Over Frascati Café

Het Frascati Café is onderdeel van Frascati en bevindt zich op de plek van de oude Blincker. Frascati bouwt hiermee gestaag verder aan de in Het Parool geconstateerde ‘revival van de Nes, het “Off Broadway” van Amsterdam’.

Frascati Café: een Amsterdams (eet-)café met een frisse, kosmopolitische uitstraling, naast het bruisende theater Frascati. Door de eenvoudige keukenfilosofie: goed eten voor weinig geld, bestel je een hoofdgerecht al vanaf € 11. In de zomer kan je lekker buiten eten en binnen kijk je je ogen uit naar de Wunderkammer; een kunstwerk vol rekwisieten uit theatervoorstellingen die in Frascati gespeeld hebben.

WUNDERKAMMER
Theatervormgevers Wikke van Houwelingen en Marloes van der Hoek hebben samen een wandvullend kunstwerk gemaakt op de grote witte muur. De Wunderkammer is een groeiend kunstwerk, opgebouwd uit rekwisieten en props uit (oude) theatervoorstellingen. Een passende grote leestafel van dezelfde ontwerpers wordt hier binnenkort aan toegevoegd.

KEUKEN
Frascati Café heeft een eenvoudige keukenfilosofie: lekker eten voor weinig geld. Deze maand hebben we een grieks-mediterane kaart van de kok: Ishan Mohiddin. Chef Ishan Mohiddin bereidt eenvoudige, rijke gerechten waaraan veel aandacht wordt besteed. In Frascati Café wordt niet aan tafel bediend. Eten & drank bestel én betaal je bij de bar (pin only).
Na het bestellen krijg je een buzzer mee en zoek je een plekje om te gaan zitten. Zodra het eten klaar is gaat de buzzer af en kan je boven op de entresol, bij de keuken zelf je bord ophalen.

VERHUUR
Frascati Café is te huur (ook overdag en in het weekeind en in combinatie met Frascati) voor besloten partijen. Gesitueerd om de hoek van de UvA, wordt dit café regelmatig gebruikt als locatie voor afstudeer- en promotierecepties. Vanaf de Agnietenkapel via het Makelaarsbruggetje ben je binnen enkele minuten in Frascati Cafe. De ruimte is hoog en licht en biedt genoeg ruimte aan genoeg gasten. Mail naar wies@frascaticafe.nl voor informatie en boekingen.

OPENINGSTIJDEN
dinsdag t/m zaterdag 17.00 - 22.00 uur (en op afwijkende voorstellingsdagen een uur voor aanvang van de voorstelling).
Als er geen voorstellingen zijn in het theater, is het cafe gesloten.

ADRES
Frascati Café, st. Barberenstraat 7-9, (de steeg om de hoek van Nes 63)
Telefoon Frascati Café: 020 751 64 81 (vanaf 17:30)